Antakya'daki 'Emperyalist Saldırılara Karşı Suriye Halklarıyla Dayanışma' konseri gerçekleşti.

 

Bir gün önceye kadar süren gözaltı ve tutuklamalara rağmen, aylar öncesinden yapılması planlanan Grup Yorum'un "Suriye Halklarıyla Dayanışma" amacıyla düzenlediği konser Antakya'da gerçekleşti. Birçok tutuklu siyasetçinin avukatlığını yapan Behiç Aşçı, konser öncesi bir konuşma yaparak, Suriye'ye yapılacak emperyalist müdahaleye karşı halkların ortak mücadele etmesi ve Suriye halkı ile dayanışılması gerektiğini dile getirdi.

 

Epik Sanat Tiyatrosunun skeçleriyle zenginleşen konser saat 16:00'da başladı, saatlerce sürdü. Balkonlarından, evlerinin damlarından konseri izleyen ve alkışlarla destek veren Antakyalılar coşkulu dakikalar yaşadı. On bine yakın kişinin katıldığı konserde ayrıca Suriye Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı da bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Sümerler Mahallesi Doğuş Okulları önünde gerçekleşen konserde Grup Yorum üyeleri Suriye'ye dış müdahaleye ve işgale karşı olduklarını belirterek şöyle devam ettiler: "Suriye’ye yapılan dış müdahalelere ve iç kışkırtmalara dur demek için Antakya’ya geldik. Suriye halkıyla dayanışmamızı kimse engelleyemez. Bir kez daha emperyalist saldırıya karşı Suriye halkıyla dayanışmak için sizlerle birlikteyiz"

 

Soner Barbaros / Demokrat Haber Antakya