Grup Yorum’un bu yıl 12 Nisan’da beşincisini düzenleyeceği Bağımsız Türkiye Konseri, polis engeliyle karşılaştı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacağı duyurulan, pazar günü gerçekleşecek konserin sahne kurulumu ve ses ekipmanlarını düzenlemek için alana giden Grup Yorum’u polis engelledi.

Gerekli yasal başvuruları yapılan ve belediyeden alan tahsisi yapılan konserle ilgili hiçbir resmi bildirim ve konsere ilişkin yasaklama ilan edilmemişken alanda konuşlanan TOMA’lar ve yüzlerce çevik kuvvet polisi, Grup Yorum’un konser hazırlıklarını engelledi.

Grup Yorum’dan yapılan açıklamada, 12 Nisan Pazar günü yapacağımız Bağımsız Türkiye konserimizin teknik hazırlıkları için sahne kurulumu yapmak üzere alana giden ses ve sahne ekipmanlarını TOMA’lar ve yüzlerce çevik kuvvet polisleri karşılamıştır. Konser için gerekli tüm yasal başvurular yapılmış alan tahsisi için belediyeden yer temin edilmiştir.Konserin yasaklandığına dair herhangi bir resmi yazı yayımlanmamış veya ilan edilmemişken polisin alanda işi ne? Neden sahne kuramazsınız demektedir? Bu ne saçmalıktır? AKP, Grup Yorum’dan ve türkülerinden korkmaktadır. AKP, ‘Bağımsız Türkiye’ sloganından korkmaktadır” denildi.