Grup Yorum üyeleri, tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tutuklu grup üyeleri için 1 aylık açlık grevi yapacaklarını duyurdu.

Grup Yorum, Nuriye ve Semih'in taleplerinin kabul edilmesi ve tutuklu Grup Yorum üyeleri Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Bergün Varan, koro üyesi İlyas Kazan ve İdil Halk Tiyatrosu oyuncusu Akif Uzun'un serbest bırakılması için 1 aylık açlık grevine başlayacağını açıkladı.

soL'da yer alan habere göre, "Bir ülkenin sanatçılarını, akademisyenlerini kendileri gibi düşünmüyor diye hapse atanlar siyasi olarak ölüdür demiyoruz, ölmüştür artık diyoruz" denilen açıklamada, "İyi ve doğru bir yoldayız biz, kanıtı AKP'nin saldırılarıdır. Direnişimizin, taleplerimizin ve öfkemizin sonuçlarıdır AKP'nin bu çaresizce saldırıları" ifadeleri kullanıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ‘işimi geri istiyorum’ talebiyle açlık grevi 153’üncü gününde cezaevinde  devam ediyor..

Grup Yorum'un Facebook sayfasından yapılan açıklama ise şöyle:

“Tutsak Grup Yorum Üyelerinin Özgürlüğü

Nuriye ve Semih'in Taleplerinin Kabul Edilmesi İçin

Grup Yorum olarak 8 ağustos salı günü Küçük Armutlu mahallesinde süresiz açlık grevinde olan Mehmet Güvel'in direniş evinde 1 aylık açlık grevine başlıyoruz..

Tüm dinleyicilerimizi, halkımızı 8 ağustos salı günü saat 19.00'da Küçük Armutlu mahallesine davet ediyoruz.”