Grevleri yasaklanan Şişecam İşçileri grev yasağını protesto etti.

Eskişehir Şişecam fabrikasında Kristal İş üyesi işçiler 24 Mayıs sabah vardiyasında fabrikaya girmeden önce fabrika önünde açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı aslında bugün grev hakkını kullanıyor olacaklarını hatırlatarak, “Her grevimizde olduğu gibi AKP hükümeti cam işçisinin grev hakkını Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklamıştır” dedi.

Şişecam işvereninin de işçinin hakkını vermek yerine hükümet kararnamesinin arkasına saklandığını söyleyen Akyazı, Anayasa Mahkemesinin hak gasbı dediği bir yasağa anlam veremediklerini belirtti.

Hükümete derhal bu kararnameyi iptal etme çağrısı yapan Akyazı “Hak gasplarının, hukuk tanımazlığın, patron seviciliğin uzlaşmazlığı artırdığı” belirtti.

Hükümetin yanı sıra Şişecam işverenine de seslenen Akyazı, “Cam işçisi hep bahsettiğiniz o ailenin bir parçası değilmiş, öyle mi? Cam emekçilerinin hakkını yiyeceksiniz, öyle mi? Hakkını vermediğiniz cam işçisinin huzur ve barış içinde üretim yapmasını bekleyeceksiniz öyle mi?” diyerek tepki gösterdi.

Akyazı son olarak cam işçilerinin hem hukuk öğreneceğini hem de hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğini belirterek “Mücadele bitmeyecek Cam işçisi pes etmeyecek” dedi.

Açıklamaya Emek Partisi il yöneticileri de destek verdi.

İşçiler açıklama sırasında sık sık “Grev hakkımız engellenemez” “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları attı. Açıklamanın ardından fabrika içine giren işçiler idari bina önüne yürüyerek burada gece vardiyasından çıkan diğer işçilerle birlikte oturma eylemi başlattı. Bugünden itibaren en az 2 vardiyanın fabrikayı terk etmeyeceği belirtilirken, grev yasağına karşı üretimden gelen gücü kullanmak üzere nasıl bir yol izleneceğine ise bugünden itibaren yapılan toplantılarla karar verilecek.