Doğubayazıt’ta polisin, gözaltındaki oğlunu görmek için adliye binası önüne gelen Hanımzer Sarıhan isimli kadını darp ederek çene, burun ve el parmaklarını kırdığı ifade edildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gözaltındaki oğlunu görmek isteyen 40 yaşındaki Hanımzer Sarıhan’ın, polisler tarafından darp edilerek hastanelik edildiği öne sürüldü.

DİHA'nın haberine göre, Kobani protestoları için 7 Ekim’de yapılan yürüyüşe katılan ve çıkan olaylarda gözaltına alınan Serhat Sarıhan’ın annesi Hanımzer Sarıhan’ın, sabah saatlerinde gözaltındaki oğlunu görmek için gittiği Doğubayazıt Adliyesi’nin önünde polis saldırısına uğradığı ifade edildi.

Bir polisin saldırısı sonucu çenesi, burnu ve parmakları kırıldığı belirtilen Sarıhan, olay yerinde baygınlık geçirdi. Duruma aldırış etmeyen polisler ise olay yerinden uzaklaştı.

Sarıhan, yakınları tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. İlk müdahalesinde çenesi, burnu ve parmakları başta olmak üzere birçok yerinde kırıklar meydana geldiği belirtilen Sarıhan’ın kardeşi ve olayın tanığı olan Fettah Sarıhan şunları söyledi:

“3 gündür gözaltında olan yeğenimle ilgili bize herhangi bir bilgi verilmeyince bizde mahkemeye gittik. Duyduğumuza göre Ağrı’ya götüreceklermiş. Bizde görmek için polis arabasının yanına gittik. Ablam arabanın önüne geçti. Polisler ablamı darp ettiler. Burnu, parmağı kırık. Bunu bir sivil polis yaptı.”