Kapatma kararı ile birlikte polis baskını yapılan Özgür Gündem gazetesi binasında gözaltına alınan gazete çalışanları ve o esnada içeride bulunan destek ziyaretinde bulunanların da aralarında bulunduğu 24 kişinin, ifadeleri alınmak üzere Taksim, Karaköy ve Kasımpaşa Polis Merkezi’ne götürüldüğü öğrenildi.

Gazetecilerin götürülmeleri sonrası avukatlar da durumları hakkında bilgi almak üzere polis merkezlerine gitti.

Gözaltına alınan gazeteciler ve ziyaretçilerin ifadelerinin alınmasına ise henüz başlanmadığı öğrenildi.

GÖZALTILAR

Özgür Gündem gazetesine yönelik kapatılma kararının ardından polis, gazeteye baskın yapmış ve çoğu gazeteci olan 24 kişiyi darp edilerek gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar gazetecilerin isimleri şöyle:

Özgür Gündem çalışanları Günay Aksoy, Doğan Güzel, Kemal Bozkurt, Reyhan Hacıoğlu, Önder Elaldı, Ender Öndeş, Sinan Balık, Davut Uçar, Fırat Yeşilçınar, İnan Kızılkaya, Zeki Erden, Elif Aydoğmuş, Bilir Kaya, Ersin Çaksu, Sevdiye Ergürbüz, Amine Demirkıran, Bayram Balcı ve Burcu Özkaya ile DİHA Muhabirleri Özgür Paksoy ve Mesut Kaynar, İMC TV muhabiri Gülfem Karataş ve İMC TV kameramanı Gökhan Çetin.

Kapatma kararı sonrası destek amaçlı gazete binasına gelen İstanbul Tabip Odası'ndan Yılmaz Bozkurt ile Doğu Yayınevi çalışanı Hüseyin Gündüz de gözaltına alınanlar arasında.