Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybedilen Nezir Tekçi'yi öldürüp cesedini mayınla parçaladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan beraat etti.

Radikal'de yer alan habere göre Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi, iddiaya göre 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. O tarihte yüzbaşı olan emekli Albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan Yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Dava güvenlik nedeniyle Eskişehir'e alındı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklardan 55 yaşındaki emekli Albay Ali Osman Akın katılmazken diğer tutuksuz sanık 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan ile avukatları katıldı.

Duruşmaya Nezir Tekçi'nin babası Halil Tekçi ile avukatları da katılmadı. Mahkeme heyeti, Tekçi ailesinin avukatlarının Ankara'dan çektikleri faksı okudu.

Eskişehir 1'inci Ağır ceza Mahkemesi heyeti sanıkların üzerlerine atılan suçun sabit görülmemesi nedeniyle temyiz yolu açık olmak üzere emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan'ın oy birliği ile beraatlarına karar verdi.