Dilek Doğan’ın katledilmesine ilişkin görülen davanın ertelenmesinin ardından açıklama yapan Doğan ailesi, savcının 6 yıl hapis talebine tepki gösterdi. Açıklamanın sona ermesinin ardından Dilek Doğan’ın ağabeyi gözaltına alındı. Doğan'ın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

İstanbul Sarıyer’de evine yapılan baskında polis kurşunuyla katledilen Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin davanın 6’ıncı duruşmasının sona ermesinin ardından Emrah Doğan gözaltına alındı. Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin görülen davanın ertelenmesinin ardından açıklama yapan Doğan ailesi, savcının polis için 6 yıl hapis talebine tepki gösterdi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önündeki meydanda polis ablukası altında yapılan basın açıklamasında aile, iddianamede 26 yıla kadar hapsi istenen sanık için dünkü duruşmada 6 yıla kadar hapis talep eden cumhuriyet savcısının mütalaasına tepki gösterdi.

Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, “Kızımı hiçe saydılar. Sanığı sadece ilk duruşmada gördük, bir daha hiç gelmedi. Bir adalet olur mu acaba?” dedi.

Baba Metin Doğan savcının ceza istemine tepki göstererek, “Bir gün gelecek halkın adaleti durumu çok güzel değerlendirecek ve görecek” ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatlarından Oya Aslan ise “Savcı, olası kastın dahi gerçekleşmediğini, olayın taksirle gerçekleştiğini söylüyor. Taksir 2 yıl ile 6 yıl arasında bir cezayı öngörüyor. Kesinlik verilen mütalaanın dosyaya ve mevcut duruma uygun olduğunu söyleyemeyiz. Gelecek hafta 17 Mart’ta görülecek duruşma. Karar çıkacak” şeklinde konuştu. Açıklamadan sonra aile ve desteğe gelen yakınları dağılırken, Dilek Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen Emrah Doğan’ın Anadolu Adliyesi’ndeki bir dosyası nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edildi.