22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan 49 polis hakkında karar verildi. 38 polis serbest bırakılırken, 11 polis ise tutuklandı. Serbest bırakılan polisler arasında, ifadesi alınmayan 17 kişi bulunuyor.

Devletin gizli bilgilerini paylaşmaktan tutuklananlar arasında eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcılığı Serdar Bayraktutan bulunuyor.

11 şüphelinin, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek' ve 'Resmi belgede sahtecilik' gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

Tutuklanan diğer isimler ise şöyle; Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Kum, Ali Fuat Altuntaş, Abdülkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Muhammed Taş ve Mehmet Öz.

Serbest bırakılan isimler arasında ise Gaffar Ataç ve Ömer Köse de var. Hakim ifadelerini almadığı 17 polisi serbest bıraktı. Gözaltına alınan polislerin avukatı, bugün basınla tüm soruları paylaşacaklarını açıkladı.

Avukat Kemal Şimşek, tutuklama kararı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçmiş 7 günün özetine baktığımızda kamuoyunda sahur operasyonuyla başlayan operasyon sonucunda algı operasyonu yürütülmüştür. Ve sonucunda dağ fare doğurmuştur. 49 kişiden sadece 11 kişi hakkındda tutuklama kararı verildi.

İfadesi alınamayanlar, ifadesi alınamadığı için serbest bırakıldı. Savunma hakları kısıtlandı, psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Savunmalarına yeterli şekilde vermelerine izin verilmedi. Delil sunulamadan böyle bir tutuklama kararı çıktı, itiraz edeceğiz, ondan da ümitliyiz."