Batman, Siirt ve Mersin ile Mardin merkez, Savur, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı ilçeleri ve pek çok belde ve köye polis, özel harekat timleri ve askerler tarafından sabah erken saatlerde baskınlar düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mardin, Siirt ve Batman merkezli yürütülen "KCK" operasyonlarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da gözaltına alındı. Sadak'ın Diyarbakır'ın Diclekent semtindeki evine baskın yapıldı. Baskında evi arandıktan sonra araması olduğu gerekçesiyle Sadak gözaltına alındı.

BDP binaları, İHD, KURDÎ-DER, MEYA-DER'in de aralarında olduğu çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

BATMAN'DA 28 GÖZALTI

Batman'da BDP il binası ile MEYA-DER ve KURDÎ-DER Batman şubeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi Temsilciliği ile çok sayıda eve baskın düzenlendi. BDP İl ve ilçe başkanları başta olmak üzere, KURDİ-DER Şube Başkanı ve Barış Anneleri İnisiyatifi'nden de gözaltılar oldu; toplam 28 kişi gözaltına alındı.

Baskınlarda bilgisayar hard diski ve evraklara el konuldu.

MARDİN'DE EN AZ 40 GÖZALTI

Mardin'de ise BDP il, merkez ilçe binası ve evlere baskın düzenlendi. BDP Mardin Merkez, Savur, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı ilçeleri ve pek çok belde ve köye yapılan baskınlarda, gene BDP İlçe yöneticileri başta olmak üzere, en az 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  

SİİRT'TE 12 GÖZALTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile "Siirt Kent Meclisi yapılanması çalışmalarını yürüttükleri" iddiasıyla BDP Siirt İl Örgütü, belediye ve İHD Siirt Şubesi'nin yanı sıra çok sayıda eve baskın düzenlendi.

BDP Parti Meclisi üyesi ve BDP Siirt İl Eş Başkanı'nın da aralarında bulunduğu, BDP ilçe yöneticileri, İHD Siirt Şube Saymanı, toplam 12 kişi gözaltına alındı.  

Mersin'de ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Siirt ile ilgili soruşturması kapsamında BDP Genel Merkez çalışanı Tahir Ertürk gözaltına alındı. Ertürk'ün de Siirt'e götürüleceği öğrenildi.

HAKKARİ'DE 4 TUTUKLAMA

Bu arada, Hakkari'de gözaltına alınıp Van'da mahkemeye çıkarılan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan 5 kişi savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Hüsnü Aşkan, Hüseyin Aşkan, Şirin Kaya ve İlhan Dayan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 kişi, "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. (etha/anf)