Sarıyer Armutlu’da basına ‘MHP seçim bürosuna saldırıldı’ şeklinde yansıyan olayla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Olayı gördüğünü ifade eden bir kişi, ilk olarak MHP’lilerin mahalleden 3 gence silah ve sopalarla saldırdığını dile getirdi.

ANF’den Zeynep Kuray’a konuşan bir tanık, MHP seçim bürosuna düzenlenen saldırıyla ilgili basında çıkan haberleri yalanladı. Olayları MHP’lilerin başlattığını, seçim bürosunun önünden araçları ile geçen ve Grup Yorum dinleyen İ.G., M.A., S.Ö. isimli gençlere saldırıp, kurşun yağdırdıklarını ifade eden tanık, bu kurşunlardan birinin İ.G. isimli gencin ayağına isabet ettiğini belirtti. Tanık ayrıca, bir kurşunun da M.A. isimli gencin başını sıyırdığını aktardı. Tanığın anlattıklarına göre S.Ö. isimli genç ise öldüresiye dövüldü.

"MHP'LİLER GRUP YORUM DİNLEYEN GENÇLERE SALDIRDI"

ANF’ye konuşan tanığın ifadeleri şöyle:

“Saat 16.00 sıralarında bizim mahalle de oturan İ.G., M.A., S.Ö. isimli gençler MHP seçim bürosunun önünden Grup Yorum türküleri dinleyerek geçerken, önleri bir grup MHP’li tarafından kesildi. Tehdit edilen gençler araçtan inerek ne olduğunu anlamaya çalışırken, seçim bürosundan 6 kişi çıktı. Biri hariç hemen hemen hepsinin elinde sopa vardı. Gençlere saldırmaya ve kurşun yağdırmaya başladılar. Bu kurşunların hedefi olan İ.G. isimli genç ayağından, M.A. ise başından yaralanırken, S.Ö. isimli genç öldüresiyle dövüldü.”

"MHP SEÇİM BÜROSU MAHALLEDEKİ GENÇLERİ PROVOKASYONA İTMEYE ÇALIŞIYOR"

Gençlerin hastaneye yetiştirildiğini aktaran tanık, MHP seçim bürosunun mahalle gençlerinin provokasyona itmeye çalıştığını, bunun önünü almanın tek yolunun bu seçim bürosunun kapatılmasından geçtiğini savunarak, “Biz mahalleli olarak MHP seçim bürosu kapatılsın istiyoruz” dedi.

İlgili habere gitmek için: MHP’liler Grup Yorum dinleyen gençleri silahla taradı, 3 genç yaralandı!