Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dün gece Erhan Tanrıkulu isimli yurttaşın evine giderken Uluyol Polis Karakolu'ndaki özel harekat timleri tarafından öldürülmesine tanıklık eden Mustafa Erken, Tanrıkulu'nun polisin "dur" ihtarına karşı elini araçtan çıkararak "Bir şey yok, bir şey yok" demesine rağmen tarandığını söyledi.

DİHA'ya konuşan görgü tanığı Erken, Tanrıkulu'nun 20-30 hızla gittiğini ve polisle arasındaki mesafenin en fazla 30 metre olmasına rağmen durdurulmak yerine tarandığını söyledi. Erken gördüklerini şöyle anlattı:

"'BİR ŞEY YOK' DEDİ, POLİS İLERLEYEN ARACI TARADI"

"Dün akşam fırınımdaydım. Camdan baktım bir araç geçiyor. Araç 20-30 kilometre hızla gidiyordu. Polisle araç arasında da 20-30 metre mesafe vardı, yani araç kaçacak durumda değildi. Genç 'dur' ihtarından sonra elini arabanın camından çıkararak 'bir şey yok bir şey yok' dedi. Onu dedikten sonra biraz ilerledi ve o anda polis direk araca ateş açtı. Sonra duyduk ki o kişi vefat etmiş."

"POLİS GERÇEĞİ ÇARPITMAYA ÇALIŞTI"

Olay sonrası götürüldüğü karakolda polisin, "O şahıs bize ateş açtı değil mi?" sorusunu sorarak, gerçeğin çarpıtmaya çalıştığını dile getiren Erken, "Beni görgü tanığı olarak polis merkezine götürdüler. Polis bana, 'O şahıs bize ateş açtı değil mi?' dediler. Oysa o genç kesinlikle ateş etmedi" diye konuştu.

ANAAKIM MEDYA HABERİ, 'POLİSE SİLAH ÇEKTİ' DİYE DUYURMUŞTU

Doğan Haber Ajansı haberi; "Erhan Tanrıkulu, polisin aracını durdurmak istemesi üzerine polise ateş açtı" diye duyurmuştu.

3 KURŞUNLA HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan cenazesi otopsi için Erzurum'a gönderilen Erhan Tanrıkulu'nun kafasına ve çenesine aldığı 3 kurşunla hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kaynak: DİHA