Mahkemenin, arama motoru sonuçlarında Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili çıkan içerikler 4 saat içinde kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin engellenmesine karar verdiği iddia ediliyor.

Selahattin Günday'ın Al Jazeera Türk’te yer alan haberine göre, internet arama motoru Google'a erişimin engellenmesi talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan geldi.

Habere göre, Twitter, Youtube ve bazı haber sitelerindeki Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümü ile ilgili yayınların kaldırılmasını isteyen savcılık, bu kez de Google'dan da içeriklerin kaldırılması için İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Talebi değerlendiren mahkemenin Kiraz'la ilgili bazı görüntülerin kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin tamamen engellenmesine karar verdiği iddia ediliyor. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemenin verdiği karar Youtube'u da kapsıyor. Saat 21.30'da verilen kararın uygulanması için Google ve Youtube'a 4 saat süre verildiği belirtiliyor.

Bu durumda, içerikler kaldırılmazsa her iki siteye de erişimin saat 01.30 civarında engellenmesi bekleniyor.