Facebook’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Gollum'a benzeten paylaşım yaptığı için memuriyetten men edilen doktor Bilgin Çiftçi Sputnik’e konuştu.

Kendisini kuzeninin eşinin şikayet ettiğini söyleyen Çiftçi, “Ben o kareyi hakaret amacıyla değil, komik bulduğum için paylaştım. Pişman değilim” dedi.

Yavuz Oğhan’ın  Sputnik’te yer alan haberine göre Çiftçi, komik bulduğu için paylaştığı görseli, internet ortamında defalarca gördüğünü aktarırken, “Öz teyzemin kızının eşi bunu gördükten sonra beni valilik ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne şikayet etti. Bunu hakaret amacıyla yapmış olsaydım belki şimdi ‘Pişmanım’ diyebilirdim ama ben bunu mizah amaçlı yaptım. Herhangi bir kastım yoktu.

“O yüzden pişmanlık gerektirecek bir şey yaptığımı hiç düşünmedim. Yanlış benim bunu yapmam değil, bunun hakaret olarak değerlendirilmesi ve bu sürece gelinmesi” diye konuştu.

MEMURİYETTEN MEN EDİLMİŞTİ

Açılan soruşturmanın ardından Çiftçi, memuriyetten men edilmiş ve aile hekimliği sözleşmesi feshedilmişti.

Çiftçi’nin yargılandığı davada, mahkeme son olarak Gollum’un araştırılması için bilirkişi atanmasına karar vermiş, bunun için davranış bilimci, psikolog ve sinema televizyon uzmanı akademisyenlerden oluşan bir heyet oluşturulmasını istemişti.