Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçim otobüsünde konuşma yaparken 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı döviz açınca gözaltına alınan işsiz ve bekar 24 yaşındaki Mesut Öymen, götürüldüğü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık 5 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Evrensel'de yer alan habere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Parti'li Melih Gökçek, 1 Haziran'da seçimlerin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'nde pazar günü düzenlenen mitinge katıldı. Gökçek, kendi isminin yazılı olduğu otobüsün üzerinden konuşma yaptı.

Gökçek konuşmasını sürdürürken Mesut Öymen, elindeki 'Mahmudiye'de hırsız var' yazılı dövizi havaya kaldırdı. Gökçek de kürsüde dövizdeki yazıyı okuyunca "Eğer kalkıp bunu CHP adına söylüyorsan o hırsızı ispat etmeyen şerefsizin ta kendisi" diye bağırdı. Gökçek ardından, dövizi tutan kişinin yakınında bulunan bir trafik polisine seslenerek "Polis arkadaşım alır mısın. Ben bu adamdan şikayetçiyim" dedi.

Miting alanında görevli bir trafik polisi, Gökçek'in isteği üzerine Mesut Öymen'i yakalayıp, yanına gelen başka bir polisle birlikte alandan uzaklaştırarak ekip aracına bindirdi. Mahmudiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Öymen yaklaşık 5 saat süre ile gözaltında tutulup ifadesi alındıktan sonra saat 23.00 sıralarında serbest bırakıldı.

Bekar ve işsiz olan Mesut Öymen olayla ilgili olarak şöyle konuştu: Miting olduğunu duyunca ben de arka taraftan dolanıp alana geldim. Yerde bulduğum dövizi açtım. Polisler beni aldı götürdü. Gece saat 11'e kadar gözaltında kaldım sonra serbest bıraktılar. Kimse bana iş vermiyor. İş yok, güç yok. 10 senedir kimse bana iş vermedi. Polisler Melih Gökçek'in benden şikayetçi olduğunu söyledi. Ben de 'Uzlaştırma istiyorum' dedim. Polisler 'Ama Melih Gökçek senden şikayetçi' dedi. Ben yine 'Uzlaştırma istiyorum' dedim. Polisler de ondan sonra beni saldı zaten.