Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Havalar soğumadan ODTÜ yolunu açmak üzere faaliyete geçtiklerini söyleyen Gökçek, 100. Yıl Mahallesi halkı ile ODTÜ bileşenlerini "marjinal gruplar" ilan etti, uygulamanın arkasında durdu:

"Bayramın bitmesini müteakip gece yarısı yaptık bu işi. Bir gece aniden girerek orayı açtık. Özellikle ODTÜ'deki bu çalışmalarımıza marjinal gruplar devamlı olarak mani olmaya çalıştılar ve olay çıkartmaya çalıştılar. Biz bu işlerin olay çıkarak büyümesini arzu etmedik. Mümkün olduğu kadar kimseye zarar verilmeden bu işler gerçekleşsin istedik. Bayramın ertesinde bunu yapmamız ve herhangi bir olay olmaması da ne kadar isabetli olduğumuzu ortaya koydu. Biz burayı yaptıktan sonra 4 kilometre yol, 3 bin yeni yetişkin ağaç, 500 bin çalı grubu dikiyoruz. Zaten ağaçların kaldırıldığı yerde bol çalı vardı. ODTÜ'deki arkadaşlarımızın dışarıdan gelip destek veren arkadaşlarımızın eğer gerçekten amaçları ağaçsa hemen kendilerine 23 bin tane yetişkin ağacı teslim edeyim bugün. Dikimine de yardım edeyim, istedikleri yere ODTÜ'nün içinde istedikleri yere dikelim. Bu yol Ankara için, bu yol en kısa sürede Ankara için bitecek."

5 bin ağaç kesilmişken, Gökçek yaklaşık 600 ağacın nakledildiğini söyledi.

Bölgeye AVM yapılacağı iddialarını yalanlayan Gökçek, "Bunlar da ODTÜ'nün talepleri, bizimle hiçbir alakası yok. Bunun bilinmesini istiyorum, kimse boşu boşuna demagoji yapmasın" dedi.

Gökçek, cami yapılacağı iddiaları üzerine de şu açıklamayı yaptı: "41 milyon metrekare alan sadece ODTÜ'ye ait bir alan değil, şahıs ve hazineye ait araziler de var. Cami projesi de Anayasa Mahkemesi'ne yakın İncek'e konulmuş. ODTÜ arazisi içerisinde değil ve ayrıca da ODTÜ'ye ait arazi değil kamuya ait bir arazi. Burada itiraz edilecek herhangi bir konu yok."

Gökçek, bu yolun Ankara için, ODTÜ'lüler için yapıldığını söyledi, "Yoldan yaralanacak kişiler ODTÜ'lüler. Bazı öğrencilerin bu konuya bakışı tamamen ideolojik. Marjinal grupların, özellikle hadise yaratmak için uğraştıkları bir olay" iddiasında bulundu.