Adıyaman'dan Giresun'un Espiye ilçesine fındık toplamaya giden iki araç, ilçenin Süleyman Şah Parkı'nda ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Camları kırılan araçlarda bulunan işçiler, linç edilmeye çalışıldı.

DİHA'nın haberine göre; çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Kürt işçilerin bölgeye götürülmesine aracılık eden Fahri Saray isimli kişi, yaklaşık 10 yıldır bölgeye işçi götürdüğünü belirterek, "Bu sene de fındık toplama zamanı geldiği için daha önce tanıdığımız ve işçi götürdüğümüz bahçe sahipleriyle iletişime girerek işçileri götürdüm. Giresun'un Espiye ilçesine gittiğimizde işçilerin toplandığı Süleyman Şah Parkı'nda durarak bahçe sahiplerini beklemeye başladık. Bu sırada yaklaşık yüz kişilik bir grup 'Karadeniz Kürtlere mezar olacak' sloganları atarak aracımıza saldırdı" dedi.

'POLİS MÜDAHALEDE BULUNMADI'

Kadın, yaşlı ve çocukların bulunduğu araçların camlarının kırılarak devrilmeye çalışıldığını kaydeden Saray, olay yerine gelen polislerin herhangi bir müdahalede bulunmadığının savundu. Saray, "Olayın hemen ardından Espiye Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikâyette bulunduk. Ancak herhangi bir işlem yapmak yerine bizi ilçeden kovar şekilde 'ilçede durmayın, işçileri doğrudan bahçe sahiplerine götürün' dediler" dedi.

Bölgeye giden bütün işçilerin ayrıca hem jandarma hem de polis tarafından 'fişlendiğini' söyleyen Saray, "Biz ilçeye girdiğimizde işçilerin kimlik fotokopilerini hem emniyet hem de jandarma bizden alıyor, kimlik fotokopisi vermezsek işçileri çalıştırmadan tekrar memleketlerine yolluyorlar" dedi.