Adana’da öğretmenlik yapan Eğitim -Sen üyesi Eser Çapar, geçen yıl Gezi Parkı gösterilerini organize ettiği ve bu eylemlere katıldığı için meslekten ihraç edildi. Adanalı öğretmenler, Çapar’ın ihraç edilmesini protesto için yarın sokağa çıkıyor.

İsmail Saymaz’ın radikal.com.tr’de yer alan haberine göre, Adana’ya bağlı Yüreğir ilçesine Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Eser Çapar, geçen 1-16 Haziran 2013’te yapılan Gezi Parkı gösterilerine katıldı. Eğitim-Sen üyesi olan Çapar ve üç arkadaşı, 19 Haziran 2013’te yasadışı Türkiye Komünist Partisi / Kıvılcım (TKP/K) adlı var olmayan sol örgüte üye olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Serbest bırakılan dört kişiye Adana’daki Gezi Parkı eylemleri gerekçe gösterilerek, ‘silahlı örgüt üyeliği, örgüt propagandası, polise direnme ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu muhalefet’ten dava açıldı.

Ardından Çapar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı. MEB Yüksek Disiplin Kurulu geçen yıl 26 Kasım’da aldığı kararında Adana’daki Gezi Parkı gösterilerini organize ettiği ve bu eylemlere katıldığı için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E-a maddesi gereğince Çaapar’ı memuriyetten ihraç etti. Karara şerh koyan Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, okul müdürünün bile “Bugüne kadar olumsuz bir davranışına rastlamadım” dediğini, Çapar’ın da okul dışı eylemleri nedeniyle ihraç edildiğini vurguladı.

Eğitim-Sen üyeleri Çapar’ın ihraç edilmesini protesto içinr yarın Adana Adliyesi’ne kadar yürüyüş yapacak. Yürüşten sonra eğitimciler, Çapar’ın yargılandığı Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davayı izleyecek.