Demokrasi ve Barış Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “Gezi’den Lice’ye Barış için Mücadeleye” şiarıyla Kadıköy’de düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yaptı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Temsilcisi Gençay Gürsoy, Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Sabrettin Güler ve İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören’in aralarında bulunduğu basın açıklamasında, barış, kardeşlik ve dayanışma için Türkiye halkları Kadıköy’e davet edildi.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde yapılan basın açıklamasını Halkların Demokratik Kongresi Temsilcisi Gençay Gürsoy okudu.

Gürsoy, insanların savaş nedeniyle yaşamını yitirmediği bir ülke ve dünya için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Martin Luther King’in ‘Bir hayalim var’ sözüne atıf yapan Gürsoy, Türkiye’de yaşayan halkların da kardeşçe ve özgürce yaşamayı hayal ettiğini belirtti. Rojava’da direnen halkların yanında olduklarını göstermek için 1 Eylül Dünya Barış gününde sokaklara çıkılması gerektiğini ifade eden Gürsoy, “Ortadoğu’ya yönelik her türlü Emperyalist müdahalenin karşısında mazlum halklarla dayanışma duyguları içinde olduğumuzu haykıralım” dedi.

BARIŞIN GÜVENCESİ EMEKÇİLER

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, savaşlardan en çok etkilenenin emekçiler olduğunu belirtti. Ortadoğu’daki savaşı emekçilerin durdurabileceğini dikkat çeken Çerkezoğlu, Türkiye’de ise barışın ve kardeşliğin güvencesinin AKP değil emekçiler olduğunu ifade etti.

İnsanların barış içinde yaşadığı bir ortamda doktorluk yapmak istediğini söyleyen İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, Mısır ve Suriye’de insanların acımasızca öldürüldüğü ülkelerde barış içinde yaşanabilecek toplumun nasıl sağlanabileceğini düşünmek gerektiğini vurguladı.

TÜM HALKLAR İÇİN BARIŞI İSTEYECEĞİZ

KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Sabrettin Güler, 1 Eylül’de Rojava ve Ortadoğu’daki katliamları kınamak için Kadıköy’de olacaklarını dile getirdi. Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ise, 1 Eylül’de sadece Kürt halkı için değil bütün halklar için barış isteyeceklerini ifade etti. Kolçak, gönlü demokrasi ve barıştan yana olan herkesle Kadıköy’de barış gününü kutlayacaklarını söyledi.

BARIŞ İÇİN EL ELE

1 Eylül Dünya Barış Gününde, forumlararası çalışma grubu saat 13.00’te barış zinciri oluşturacak. Üsküdar’dan Kartal’a, Sarıyer’den Bakırköy’e boğazın iki yakasında, bayraksız, flamasız olarak zincirde insanlar bir araya gelecek.

DEMOKRASİ VE BARIŞ PLATFORMU

Barış için Demokrasi Platformunda bulunan siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri şöyle: Barış İçin Kadın Girişimi, DİSK, Divriği Kültür Derneği, EHP, İHD, HDK, Halkevleri, Hevi LGBTT İnisiyatifi, İstanbul Tabip Odası, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Lambda İstanbul, Sendikal Güç Birliği, ÖDP, Sürekli Devrim Hareketi, SFK, TMMOB, İKK. (Evrensel)