Türk ve dünya edebiyatının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlanırken Rotterdam İslam Üniversitesi rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı mütevelli heyeti başkanı Ahmet Akgündüz’den çirkin bir tweet geldi.

Akgündüz ‘Yaşar Kemal öldü..Ancak ben henüz hayatına ait ayrıntılar içinde Yaşar Kemal’e rahmet dileyecek bir şey ipucu bulamadım’ mesajını yazıp paylaştı.

cumhuriyet.com.tr’de yer alan habere göre Gezi direnişini, “dinsizlerin protestosu” olarak değerlendiren Ahmet Akgündüz’ün, “Gezi dinsizler, pkk’lılar, sarhoşlar, faizciler ve chp zihniyeti tarafından tertipleniyor” sözleri Hollanda parlamentosunda tartışma konusu olmuştu.

Akgündüz’ün bu mesajı özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Akgündüz daha sonra tepki çeken mesajını silip, Facebook'tan şu ifadeleri paylaştı: "Arkadaşlar, Yaşar Kemal hakkında bir mesaj yayınladım; laik gazeteler ve İslam'a hakarete hazır olanlar, aleyhimde kusmaya başladılar.

Halbuki ben onun hakkında, "Toprağı bol olsun" demedim; zira kimin imanla gittiğini Allah bilir, Benim söylediğim "Hayatı, eserleri ve vasiyeti incelediğinde şimdilik rahmet dileğimi henüz söyleyemediğimdir." Ancak Allah'ın rahmeti geniştir. Kimsenin o rahmete engel olmaya hakkı yok. Fakat benim kanaatimi söylemeye de engel yok. Saygıyla."