Daha önce düğün eğlencesi, iftar, 'açılış kutlaması' gibi etkinliklerin yapılmasına izin verilmeyen Gezi Parkı'nda bu akşam bayramlaşma yapılabildi.

16 Haziran'da polisin müdahalesiyle tamamen boşaltılan ve haftalar sonra açılmasıyla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenmek istenen ama neredeyse her cumartesi günü müdahalelere sahne olan Gezi Parkı'nda bu akşam bayramlaşma yapıldı.

Saat 19.00'dan itibaren parka gelmeye başlayan ve genellikle gençlerden oluşan gruplar birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

GEZİ PARKI'NDA BAYRAMLAŞMA

Gezi direnişçileri, yaşamını yitirenlerin anıtı önünde bayramlaştı. Parktakilere bayram şekerleri ikram edildi, kimsesiz çocuklara oyuncak hediye edildi.

Taksim Gezi Parkı'nda Ramazan Bayramı nedeniyle bir buluşma düzenlendi. Direnişçiler, akşam saatlerinde Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Medeni Yıldırım'ın temsili mezar taşlarının olduğu anıtın önünde bir araya geldi.

Anıtların hemen önünde "Bayramınız mübarek olsun" yazısı bulunurken, anıtlara "Bu bayram bize mübarek olmadı" manşetli bir gazete sayfası asıldı.

Bayramlaşma öncesi "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı.

Polisin attığı gaz bombası nedeniyle ağır yaralanan ve yaklaşık iki aydır komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan da unutulmadı, "Berkin Elvan onurumuzdur" sloganı atıldı.

Ayrıca Rojava'daki katliama dikkat çekilerek, "Diren Rojava Taksim seninle" sloganı atıldı.

Kalabalığın artmasıyla birlikte bir birine sarılan direnişçiler, bayramlarını kutladı. Sonra parkta oturanlara bayram şekeri ve kolonya ikram edildi.

Bu arada, parka elinde oyuncak dolu bir çanta ile gelen bir kadın, kimsesiz çocuklara bayram hediyesi olarak oyuncak dağıttı.

(ETHA, Radikal)