Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'ne sığınan eylemcilerinin de aralarında bulunduğu 255 sanıklı Gezi Direnişi davasının bugünkü duruşmasında  karar açıklandı.

7’si yabancı uyruklu, toplam 255 sanıklı “Gezi Parkı Ana Davası”nda mahkeme, bazı sanıklar mahkumiyet, bazı sanıklar için de beraat kararı verdi.

55’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘özel kıyafetleri usulsüz kullanma’, ‘ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme’gerekçesiyle sanıklara mahkumiyet cezası verdi

Mahkeme tutuksuz sanıklar Murat Akıllı, Murat Gülbay, Onur Yener ver Emre Güleryüz’ün savunmalarının alınmadığını belirterek dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Üzerine atılı tüm suçlardan beraat eden 7 sanığın ayrı ayrı beraatlerine karar veren mahkeme, 244 sanığı ise değişik suçlardan 2 ay 15 gün ile 1 yıl 2 ay 16 gün arasında değişen hapis cezası verdi.

Asistan Doktor Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan’ın da aralarında bulunuğu 4 sanık hakkında “ibadethaneyi kirletme” suçundan 10 ay hapis cezası veren mahkeme, cezayı ise erteledi. “Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma” suçundan 3 sanığa 2’şer ay 15’er gün hapis cezası veren mahkeme, cezayı ertelemedi.