Birleşik Haziran Hareketi Kadıköy Meclisi üyesi ve Yoğurtçu Parkı Forumu emekçilerinden Sait Tabak, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Tabak, bu akşam saat 18.00’de ÖDP Kadıköy İlçe binasında yapılacak anmayla uğurlanacak.

Tabak, Gezi direnişi sırasında devrilmiş bir bankta otururken verdiği zafer işareti pozuyla gezi'nin sembollerinden biri haline gelmişti.

Kadıköy’de  birçok eylem ve etkinlikte emeği olan Tabak için Haziran Kadıköy Meclisi ve Diren Kadıköy forumu Facebook üzerinden bir mesaj yayınladı.

ANMAYLA UĞURLANACAK

Haziran Kadıköy Meclisi’nin mesajı şöyle:

“Haziran Hareketi Kadıköy Meclis üyesi Sait Tabak hocamız dün gece rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Kadıköy’de sevilen ve pek çok eylemlilikte yer alan değerli hocamız bugün saat 18:00 Kadıköy ÖDP ilçe binasında anmayla uğurlanacaktır.Hepimizin başı sağolsun.”

DİREN KADIKÖY'DEN MESAJ

Diren Kadıköy’ün mesajı :

“Değerli hocamız Sait Ağbi Gezi direnişinden bu yana Kadıköy’de derinleşen mücadele alanının önemli sembol isimlerinden biriydi. Tecrübesiyle, çalışmalarıyla ve fikirleriyle pek çok genç arkadaşımıza yol gösterdi. Kadıköylüler olarak bayrağı kendisinden aldık ve mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. ÖDP Kadıköy ilçe binası önünde bugün saat 18:00’da anma gerçekleştirilecek, ardından memleketi Ordu Ünye’ye son yolculuğuna uğurlanacak. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyoruz.”