Sağlık Bakanlığı'nın Gezi eylemleri sırasında yaralananlara sağlık hizmeti verildiği gerekçesiyle dönemin İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve onur kurulu üyelerinin görevden alınması talebiyle açtığı davanın karar duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

"Amaç dışı faaliyette bulunmak" iddiasıyla açılan davanın duruşmasına, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel katıldı. Çok sayıda avukatın da hazır bulunduğu duruşma, kimlik tespiti ile başladı.

Daha sonra söz alan İTO avukatları, hekimlerin görevlerini yaptıklarını ifade ederek, davanın düşmesini talep etti. Avukatların talebini değerlendiren mahkeme heyeti, davanın düşmesine karar vererek, gerekçeli kararı sonra açıklayacağını ifade etti.

'HEKİMLİK KAZANDI, BAKAN KAYBETTİ'

Duruşma sonrası adliye binası önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda kişi katıldı. "Gezi hekimliği yargılanamaz" pankartının açıldığı açıklamada, Gezi eylemleri sırasında yaralananların tedavi edildiği anlarda çekilen fotoğrafları da taşındı.

Açıklamayı yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, "Burada hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı da kaybetmiştir" dedi. Yurttaşlara her koşulda tıbbi yardım vermeye hazır olduklarını kaydeden Tükel, bunların yargılanması demek hekimliğin yargılanması demek olduğunu söyledi.

'ÜLKENİN GELDİĞİ DÜZEYİ GÖSTERİYOR'

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez de, "Biz bu davayı kazansak bile Sağlık Bakanlığı yanlış bir şey yaptığını anlamış olsa bile bu davanın açılmış olmasının ezikliğini yaşıyoruz. Bu dava bu ülkenin geldiği düzeyi de gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı. Avukat Meriç Eyüpoğlu ise, dosyanın düşürülme gerekçesinin açıklanması gerektiğini belirterek, aynı kapsamda Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası hakkında açılan davaların devam ettiğini hatırlattı.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı