Gezi Parkı protestoları sırasında, polis şiddetinden kaçarak Dolmabahçe Valide Sultan Camii’ne sığınan eylemcileri tedavi ettikleri gerekçesiyle altı buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iki hekim için aynı camiinin önünde protesto gösterisi düzenlendi.

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO), ‘Gezi hekimliği yargılanamaz’ sloganıyla yaptığı çağrı üzerine çok sayıda doktor ve vatandaş, Dolmabahçe Valide Sultan Camii’nin önünde biraraya geldi.

SUÇLU GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYORLAR

İTO’nun resmi internet sitesinden yapılan eylem çağrısında, Gezi eylemleri sürecinde ’mesleki etik’ gereği yapmak zorunda olduğu hekimliği ifa eden, yanındaki yaralıları tedavi eden binlerce hekim ve sağlık çalışanının suçlu gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti.

İKİ HEKİME ALTI BUÇUK YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İTO açıklamasında bu tablonunu en somut örneği olarak, Mayıs ayının ilk haftasında görülmeye başlanacak 250 kişilik Gezi davasında ‘asistan hekim’ olarak çalışan iki yurttaşın ’suçluyu tedavi etmek’, ‘adli makamlara ihbar etmemek’ vb. suçlamalarla altı buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı hatırlatıldı.