Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde, dün parkın içinde polisler tarafından darp edilen Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan suç duyurusunda bulundu.

Radikal'de yer alan habere göre Gezi Parkı'nda darp edilen gazeteci Emre Şencan, polisler hakkındaki suç duyurusunun ardından İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde yaptığı açıklamada, "Benim orada bulunma amacım sadece işimi yapmaktı. Ancak polis memuru, görevi ve yetkisini aşarak, hiçbir gerekçe olmaksızın, benim ne sözlü ne fiziki hiçbir müdahalem olmadığı halde, gazeteciyim dediğim halde, ağır küfürler, hakaretler, tehditler ve tekmelerle darp edildiğim ortada" dedi.

Gazeteci Şencan, sadece kendisine müdahale edildiğini söyleyerek, "Benim defalarca 'Bekleyin, kimliğimi göstereyim. Sonra gözaltına alacaksanız ben yine geleyim' dediğim halde beni zorla yere yatırdılar. Zaman muhabiri olduğumu öğrendikten sonra tavrı çok daha çirkinleşti. Biz gerekli olanı hukuki yoldan yürüteceğiz. Bu yaptığını hukuki olarak kendisinin yanına bırakmayacağız ve peşini bırakmayacağız" diye konuştu.