Zorunlu askerlik yaparken 12 Haziran’dan bu yana kendisinden haber alınamayan Kürt asker Osman Karadeniz’le ilgili Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Karadeniz’in tertip edildiği birliğe katılmak için İzmir Merkez Komutanlığından kontrollerin ardından çıktığı, bununla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu belirtilerek, Karadeniz’in hala birliğine katılmadığı ve firari durumunda olduğu iddia edildi.

İzmir’de zorunlu askerlik yaparken 12 Haziran’dan bu yana kendisinden haber alınamayan Osman Karadeniz’le ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Karadeniz, 05.06.2015 tarihinde birliğinden ailesine telefon ederek, genel seçimler sürecinde Diyarbakır’daki HDP mitingine yönelik büyük can kaybına yol açan saldırıya tepki göstermesi nedeniyle kışlada çıkan tartışmada darp edildiğini ve kendisine “Denizli'ye sürgün edileceği”nin bildirildiğini aktarmıştı. Karadeniz, 12.06.2015’te Buca Merkez Komutanlığı’ndan sivil çıkış yapmış, çantasını bir arkadaşı daha sonra alınmak üzere Buca’da Merkez Büfe’ye bırakmıştı. O tarihten sonra kendisini gören olmamış ve bir daha haber alınamamıştı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Piyade Er Osman Karadeniz birlikten ayrılmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada nizamiyeden çıktıktan sonra birkaç gün İzmir’de gezeceğini, daha sonra Diyarbakır’a ailesinin yanına gideceğini, ailesiyle görüştükten sonra da yeni birliğine katılacağını beyan etmiştir.

15 Haziran’da Piyade Er Osman Karadeniz’in 11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca katılış yapmadığının bildirilmesi üzerine İzmir Merkez Komutanlığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapılması talimatı verilmiş, bunun üzerine İzmir şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan araştırma sonucunda Piyade Er Osman Karadeniz’in herhangi bir yere gittiğine dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır.

İzmir Merkez Komutanlığı, 15 Haziran’da Piyade Er Osman Karadeniz’in yakınlarıyla yapılan telefon görüşmesinde yakınlarının da kendisinden haber alamadıklarını ve endişe duyduklarını öğrenmiştir. 16 Haziran’da İzmir Merkez Komutanlığına gelen Piyade Er Osman Karadeniz’in kardeşi Mehmet Ali Karadeniz’den kardeşinin bölücü terör örgütü ile bağlantısının olduğu bilgisi alınmıştır.

Adı geçen er, 25 Haziran itibarıyla halen tertip edildiği 11. Motorize Piyade Tugay Komutanlığına katılış yapmamış olup firar durumundadır.” (imctv)