Hasan Ferit Gedik’in Maltepe ilçesindeki Gülsuyu Mahallesi’nde vurulduğunda yanında olan S.A., dün akşam 23:30’da İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde verdiği ifadesiyle, kendilerine ateş açanlardan bir kişiyi teşhis etti.

Avukat Aycan Çiçek’in de eşlik ettiği ifade işleminde, S.A. şunları anlattı:

“Teşhis ettiğim şahıs, biz Hasan Ferit ile birlikteyken merdivenden inen, eli silahlı üç kişiden biriydi. Üzerinde beyaz tişört vardı, kirli sakallıydı, 1.80 boylarında, hafif yapılı biriydi. Aramızda 6-7 metre mesafe varken silahı doğrultup ateş etti. Şahsı kesin tanıdım ve teşhis ettim.”

21 yaşındaki Gedik’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı, Terörle Mücadele Kanunu 10. madde ile yetkili Savcı İrfan Fidan devraldı. 

“20-30 ATEŞ EDİLDİ”

Tanık S.A., olayın nasıl gerçekleştiğini de şöyle anlattı:

“Olayın gerçekleştiği akşam yürüyüş olduğunu sosyal medyadan öğrendim. Hasan Ferit’i de yaklaşık 3-5 aydır sosyal medya aracılığıyla tanıyordum. Yine sosyal medya vasıtasıyla onun da yürüyüşe katılacağını öğrenince, belki görüşürüz, sohbet ederiz diyerek gittim.”

“Bir süre sonra Hasan Ferit ile karşılaştım. Sohbet ederek aşağıya doğru yürümeye başladık. Yüz metre ilerimizde basın açıklaması yapılırken biz de Ferit’le köşede sohbet ediyorduk. Bizim bulunduğumuz yerden yukarı doğru uzayan bir merdiven vardı. Ferit benim solumda duruyordu.”

“Yaklaşık birkaç dakika sonra merdivenden aşağı bir kadın ile çocuk indi. Arkalarında da, ışık nedeniyle sadece birinin yüzünü görebildiğim üç kişi vardı. Bu kişilerin önündeki kadın çocuğuna ‘Gir içeri’ dedi ve çocuğuyla içeri girdi.”

“Sonrasında benim yüzünü gördüğüm kişi ile yanındakiler ellerindeki silahları bize doğrulttular. Aramızda 6-7 metre mesafe vardı. Bu esnada birileri ‘Kaçın!’ diye bağırdı.”

“Ferit’le kaçmaya başladık. Bu sırada bir el silah sesi duydum, Ferit vurularak yere düştü. Kan aktığını gördüm. Ben de kendimi yere attım. 20-30 el ateş edildi.”

“Kalabalık grup bize doğru koşmaya başladı. Ben de kendimi kurtarmak amacıyla yavaş yavaş oradan ayrıldım. O an için Ferit’in durumundan çok kendimi o kalabalık içinden kurtarmak istedim. Ben yanından ayrılırken Ferit hareketsiz şekilde yatıyordu.”

BAŞKA GÖRGÜ TANIKLARI DA VAR

Avukat Evrim Deniz Karatana, olayla ilgili başka görgü tanıklarının da dinleneceğini açıkladı.

Gülsuyu Mahallesi’nde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Hasan Ferit Gedik’in cenazesi, üç günlük polis engelinin ardından bugün Küçük Armutlu ve Gülsuyu’nda yapılan anmanın ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (Bianet)