Aralarında Barış Bloku Eş Sözcüsü Bahadır Altay, Toplumsal Dayanışma için Psikolog Derneği’nden Ebru Ergün, Türk Tabipler Birliği (TTB) Diyarbakır, Mardin ve Van temsilcileri ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Barış Anneleri'nin de bulunduğu heyet, yaşananları yerinde incelemek ve ablukanın kaldırılması talebiyle Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’e gitmek istedi.

Köye 15 kilometre kala durdurulan heyetin köye girişi askerlerce engellendi.

dihaber'de yer alan habere göre, engelleme üzerine basın açıklaması yapıldı. Barış Bloku Eş Sözcüsü Bahadır Altay, “Burada bir ateş var ve bu bizim de tenimize değiyor. Bizim de saçlarımızı tutuşturuyor. Batıdaki her insanın aynı şeyi hissetmesi gerekiyor. Haber alınamayan bir ortamdan dışarıya ses ulaştırmak amacıyla geldik. Ama burada bir duvarla karşılaşıyoruz. Suriye topraklarına giren askerler gibi kendi topraklarını ablukaya alan bir asker yığını ile karşılaşıyoruz. İçeriye girmemize izin verilmiyor” dedi.

‘KAPILARI KAPATAN BİR MÜLKİ İDARİ AMİRİ VAR'

Operasyonların 14 gündür sürdüğünü hatırlatan Atalay, “Her eve giren güvenlik güçleri neden köyü hala abluka halinde tutuyor. Burada bekleyen insanlar onların akrabaları, bizlerin kardeşleri içeriden sağlıklı bilgi alamıyoruz. Alamadığımız için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bu operasyonun güvenlik ile ilgisi yoktur. Asker tamamen iktidarın emrinde kullanılmaktadır. Sorumlu olan Mardin Valisi’dir. Tüm görüşme taleplerimize kapıyı kapatan bir mülki idari amiri var Mardin’de” dedi.

'BASKININ ALASI BURADA VAR'

Ablukanın sebebini referandumla açıklayan Altay, “Başbakan ve hükümet yetkililerinin ‘Hayır’ diyenlere baskı yoktur’ açıklaması var ama baskının alası burada. Köy bu amaçla kullanılıyor. Dolayısıyla güvenlik güçleri de bu amaçla kullanılıyor. ‘Hayır’ deme ihtimali olan köyler ve insanlar baskı altına alınıyor” diye konuştu.