İstanbul Sultangazi'de 14 yaşındaki İbrahim Öksüz isimli bir çocuk, silahla vurularak öldürüldü. Hürriyet'teki haberde; Öksüz'ün vurulma nedeninin, HDP ile Halk Cephesi arasında son günlerde devam eden gerginlik nedeniyle çıkan çatışmadan kaynaklandığı iddia edilirken; Halk Cephesi ise halkinsesi.tv üzerinden yaptığı açıklamada; Öksüz'ün mahalledeki çetelerin açtığı ateş sonucunda öldürüldüğünü öne sürdü.

siyasihaber.org'da yer alan habere göre; Sultangazi İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Perşembe Pazarı yolunda yer alan HDP’nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş için açılan seçim bürosunda bir halk toplantısı yapılacaktı. Toplantı öncesi büro önünde toplanan kitle ana caddeye kadar bir yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüş esnasında karşı sokaktan otomatik silahlarla grubun üzerine ateş açıldı. İbrahim Öksüz, burada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. halkinsesi.tv; ateş açan grubun uyuşturucu çeteleri olduğunu iddia etti.

HDP'DEN HALK CEPHESİ'NE ÇAĞRI

HDP, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın gecekondu yoksulları ve Alevilerle güçlü bağlar kurduğu bir süreçte bir takım devrimci kılıklı karanlık güçlerin devreye soktuğu proje başarıya ulaştı ve 14 yaşında bir genci aramızdan aldı," denildi.

Açıklamanın devamında Halk Cephesi işaret edilerek, "Kendisine devrimci diyen ancak birkaç gündür kışkırtıcı tavırlarını ısrarla sürdüren, en demokratik hakkımız olan seçim çalışmalarımızı engellemeye çalışan, standtlarımıza saldıran, partimiz ve kitlemiz hakkında akla hayale sığmayacak kara propagandalar yapmakta beis görmeyen Halk Cephesi'ni bu çatışmayı ve şiddeti körükleyen tavrından bir an evvel vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.

HDP açıklamasında, yaşanan olaylar sırasında öldürülen İbrahim Öksüz'ün ailesine ise başsağlığı mesajı iletildi.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün İstanbul Nurtepe'de, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim standına Halk Cephesi üyelerinin müdahalesiyle gerginlik başlamış; bu gerginlik Gazi Mahallesi ise Sarıgazi'ye sıçramıştı. Olayların ardından iki taraf da yaptıkları açıklamalarla 'sağduyu' çağrısında bulunmuşlardı.

Bu akşam saatlerinde, çıkan olayların ise bu kavganın devamı olduğu iddia ediliyor.

Silahla öldürülen  14 yaşındaki İbrahim Öksüz'ün tekstil işçisi olduğu ve işinden evine dönerken öldürüldüğü belirtiliyor.