IŞİD militanlarının Gaziantep’te kaçak bir hastanede tedavi edilmesine göz yumulduğu iddia edildi.

Doğu Eroğlu’nun BirGün'de yer alan haberine göre, Antep’te 75 yatak kapasiteli kaçak hastane, İMKANDER adlı ‘yardım derneği’ sayesinde faaliyet gösteriyor.

Tıbbi yardım merkezinde sekiz ayda en az 700 militanın tedavisini gerçekleştirdiklerini belirttiği hastanenin yöneticileri, Antep Emniyeti ve AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin ve hükümetin kendilerine destek sağladığını açıkladı.

‘Tolerans ve yardımları’ nedeniyle teşekkür eden İMKANDER Gaziantep temsilcisi Sait Gökdere, şunları söyledi:

“Daha önce mücahit kardeşlerimiz Türkiye’ye geliyor, hastanelerdeki yoğunluktan ötürü rezil oluyorlardı. Hükümetten Allah razı olsun ki gösterdikleri tolerans ve yardımla çok şey başardık. İMKANDER olarak Gaziantep’te 75 yataklı bir rehabilitasyon merkezimiz var.”

Gökdere ayrıca ‘sınırdan tamamen devletin gözetiminde girip çıktıklarını’ belirtirken, tedavi görenlerin yüzde 95’inden fazlasının da Suriye’de savaşan ‘mücahitler’ olduğunu kaydetti.

Antep’te 75 yataklı tedavi merkezinin yanı sıra hastane ve revire dönüştürülen evlerle birlikte 150 yatak kapasiteli ‘mücahitlere yönelik tıbbi yardım ağı’ oluşturulmuş.

Gökdere ve hastane çalışanlarının iddialarına göre, tıbbi yardım ağı Halep’ten başlayarak Kilis ve Antep’e kadar uzanıyor. Halep’teki kaynaklar üzerinden yaralananlara yönelik istihbarat alınıyor.

Antep’ten yola çıkan araçlarla yaralılar Suriye’den getirilirken ilk müdahaleleri Kilis’te gerçekleştiriliyor. Ardından duruma göre yaralılar, Antep’e ya da yeterli sayıda yatak olmaması durumunda Ankara ve İstanbul’a kadar gönderilebiliyorlar.

Sait Gökdere, Şahinbey Belediyesi’nden yardım aldıklarını; temizlik ve gıda gibi ihtiyaçlarını belediyenin karşıladıklarını belirtiyor. İlaç, tekerlekli sandalye, koltuk değneği gibi ihtiyaçlar ise İMKANDER’in bağışlarıyla sağlanıyor.