IŞİD üyeliğinden dava açılan Bahaa Alden Najeep'in, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le görüştüğü ileri sürüldü..

Gaziantep belediyesi ise iddiayı yalanlayarak şu açıklamayı gönderdi: 

"Bugün bir gazetede yer alan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir DAEŞ militanıyla zaman zaman toplantı yaptığı ile ilgili açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Bilindiği üzere Gaziantep'te yaklaşık 400 bin savaştan kaçan Suriyeli misafir barınmaktadır. Hem bu kesimin yaşadığı sorunların doğru tespit edilmesi, hem de Gaziantep'teki bu geçici misafirlik durumunun daha iyi yönetilmesi için Suriyeli misafirlerimizi temsil ettiğini belirten tüm kesimlerle zaman zaman istişareler ve toplantılar yapılmaktadır.

Mezkur haberde ima edildiği şekilde, bazılarına onlarca Suriyeli STK temsilcisinin katıldığı bu toplantılarda DAEŞ militanı olduğu iddia edilen biriyle görüş alışverişi yapıldığı ve bu toplantılarda Gaziantep'i ilgilendirmeyen konular konuşulduğu iddiası tümüyle asılsızdır.

Bahse konu asılsız haber ile ilgili hukuki süreç de başlatılmış bulunmaktadır."

***

Evrensel'den Tamer Arda Erşin'in haberine göre 10 Ekim Ankara Katliamı ve Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde bir iddia ortaya çıktı. Antep’teki katliam sonrası gözaltına alınan ve hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 2014 yılında kendisini toplantıya çağırarak görüşme yaptığını ileri sürdü.

10 Ekim Katliamı davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen polis fezlekesinde ifadesi bulunan Najeep, Fatma Şahin’le Kobanê eylemleri sonrasında görüştüklerini söyledi ve “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” dedi.

10 Ekim Katliamı’nın organizatörleri Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cabael’in hücre evi baskınlarında ölümüne ilişkin 3 ayrı polis fezlekesi Antep Emniyeti tarafından 3 Nisan 2017 tarihinde Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mehmet Kadir Cabael’e ilişkin fezlekede 20 Ağustos 2016 tarihinde Antep’te gerçekleşen Kına Gecesi Katliamı ve 16 Ekim 2016 tarihinde katliamın şüphelilerinin yakalanması için başlatılan operasyonda 3 polisin ölümü de yer aldı.

Her iki olayla ilgili düzenlenen polis fezlekesinde, Kına Gecesi Katliamı ve 3 polisin ölümüyle bağı olduğu düşünülen Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep’in 19 Ekim 2016 tarihinde emniyette verdiği ifadesi yer aldı.

Najeep ifadesinde, derneği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurduğunu, derneğin amacının ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduğunu söyledi. Najeep ifadesinde gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiğini de anlattı.

KATLİAMIN FAİLİNE KALACAK YER BULMUŞ

Kendisinin IŞİD üyesi olmadığını ve bombalı saldırıyla ilişkisi bulunmadığını ileri süren Najeep, suçsuz olduğunu kanıtlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile 2014 yılında yaptığı görüşmeyi anlattı.

Başkan Şahin’in Kobanê eylemleri sonrasında kendisini toplantı yapmak üzere çağırdığını ileri süren Najeep, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Muhaliflerin kayıtlarında benim ismim kayıtlıdır. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım. Ben DAEŞ’e muhalifim ve bu örgüt tarafından aranan birisiyim. DAEŞ daha önce benim kurumumun üst düzey bir yetkilisini Dayrezor’da öldürdü” dedi.

Najeep ifadesinde, Antep Kına Gecesi Katliamı’nın faillerinden Abdurrahman Alnajjar’ı tanıdığını, 2013 yılında Suriye’den Türkiye’ye beraber giriş yapmaya çalıştıklarını anlattı. Alnajjar’a Türkiye’de kalacak ev bulduğunu da söyleyen Najeep, “Yanımda çalıştığı sürece kendisine 700 dolar verirdim” dedi.

Kına Gecesi Katliamı’yla ilgili soruşturma kapsamında göza mltına alınan Najeep hakkında IŞİD üyeliğinden dava açıldı. Aynı davada kardeşi Muhammed Najeep da yargılanıyor.

Antep emniyetine gelen istihbaratlara göre Suriye’deki IŞİD yöneticileriyle irtibat halinde olan ve Türkiye’de sansasyonel eylem yapmayı planlayan Muhammed Najeep, 31 Ekim 2016 tarihinde yakalandı. Ardından Najeep kardeşler hakkında Gaziantep 7.Ağır Ceza Mahkemesinde IŞİD üyeliğinden dava açıldı.