Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde, tutsaklara destek için açlık grevi yapmak üzere kurmak istediği çadıra polis müdahale etti. İlçede Çatışmaların sürdüğü öğrenilirken, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

HDK Sultangazi İlçe Meclisi, bugün, Abdullah Öcalan'ın sağlık ve özgürlük koşullarının iyileştirilmesi ve anadil üzerindeki baskıların kaldırılması amacıyla PKK'li tutukluların başlattığı ve  46. gününe giren açlık grevleri için dayanışma yürüyüşü yapmak istemişti. Ancak eylemciler polis tarafından engellenmişti.  

 

Akşam saatlerinde ise grup basın açıklaması yapmak için yeniden bir araya geldi. Polis, HDK üyelerine bu kez müdahale etti. Polisin basın açıklaması başlamadan tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırması üzerine kitle, ses bombası ve havai fişeklerle karşılık verdi.

 

Saldırı sırasında 3 kişi gözaltına alındı. Çatışmalar ara sokaklarda devam ederken, polisin, çadırın kurulacağı alanı abluka altına aldığı bildirildi.