Gazi Mahallesi’nde silahlı saldırı nedeniyle 23 yaşındaki Erdal Arslan yaşamını yitirirken, iki genç de yaralandı. Erzurumlu olduğu belirtilen Arslan’ın, kozmetik satan bir işyerinde işçi olarak çalıştığı belirtildi.

Gazi Mahallesi, Şair Albay Lisesi önünde gerçekleşen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği, iki gencin de yaralandığı silahlı saldırı nedeniyle dün geceyi ayakta geçirdi. Saldırının uyuşturucu çeteleri tarafından yapıldığını belirten halk, ölü ve yaralıların kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi önünde toplandı. Bunun üzerine polis ekipleri hastaneye gelirken, halk “Katilleri bulmayanlar, buraya geliyor” diye tepki gösterdi. Kalabalığın artması üzerine Erdal Arslan’ın cenazesi ve yaralı gençler başka hastanelere gönderildi. Hastane önünde Evrensel gazetesine konuşan mahalleliler, uyuşturucu çetelerinin önemli bir sorun olduğunu, ancak devlet yetkililerinin bu duruma sessiz kaldığını dile getirdiler.

Yine Evrensel'e bilgi veren arkadaşları, Erdal Arslan’ın kimseyle probleminin ve kavgasının olmadığını dile getirdiler. Mahalledeki çetelerin sürekli gençleri tehdit ettiğini dile getiren Erdal Arslan'ın arkadaşları, cinayetin faili olarak çeteleri işaret ettiler.

Erdal Arslan’ın babası ve kardeşi de sosyal medyada yayılan “Cinayeti çeteler değil akrabası işledi” iddialarını yalanladılar.