İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde yapılan katliamın 21'inci yıldönümünde, katliamda yaşamını yitirenleri anmak üzere aralarında HDP, ESP, Devrimci Parti, Mücadele Birliği, EMEP, Kaldıraç, BDSP, Aka-Der, Halkevleri, SYKP ve Alevi örgütü temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi Eski Karakol durağında bir araya geldi.

12 Mart 1995 yılında Gazi Mahallesindeki 4 ayrı kahvehanenin kontrgerilla tarafından taranması sonrasında gelişen halk tepkisine 3 gün boyunca polis tarafından silahla karşılık verilmesi ile yaşamını yitirenler katliamın 21. yıl dönümünde Gazi Mahallesinde düzenlenen yürüyüş ile anıldı.

Saat 09.00'da Gazi ve Ümraniye'de yaşamını yitirenlerin ailelerinin ve yakınlarının Eski Karakol durağında başlattığı anma yürüyüşü, Sultangazi Dayanışması ve Halk Cephesi üyelerinin ayrı düzenlediği mezar anmaları ile son buldu.

Saygı duruşu ve konuşmalar ile başlayan anmaya Sultangazi Dayanışması bileşenlerinden ÖDAD genel başkanı Bülent Felekoğlu, HDP istanbul milletvekili Erdal Ataş, Birleşik Devrimci Parti Genel başkanı Ufuk Göllü'de katıldı.

Demokrat Haber: Çayan Kaplan