(Demokrat Haber) Gazi Mahallesi’nde yaşanan gelişmelerden endişe eden çeşitli Alevi kurumları yarın Valilikler önünde “Cem Evlerimize Sahip Çıkıyoruz” diyerek açıklama yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde  düzenlenen operasyonlarda İstanbul Bağcılar’daki baskında polisin yargısız infaz yaparak 15 kurşunla öldürdüğü Günay Özarslan’ın cenazesi hala kaldırılamadı. Gazi Mahallesi’ndeki cemevine getirilen Günay Özarslan’ın cenaze törenine polis izin vermeyince mahallede başlayan çatışmalar sürüyor. Çeşitli kurumların, parti yöneticileri ve milletvekillerinin uzlaşma çabalarına olumlu yanıt vermeyen polis en son Gazi Cemevi’ni ablukaya alarak defalarca gaz bombalı saldırı düzenledi. Gün boyu yaşanan çatışmalar neticesinde yaralanan bir polis memuru da hayatını kaybetti.

Yaşanan gelişmelerden endişe eden Alevi kurumları aşağıdaki çağrıyı yayınladı:

24 Temmuz 2015 tarihinde Gazi Cem Evimize cenaze erkanı için getirilen Günay Özarslan Can’ın cenaze erkanı yoğun polis saldırısı ve engellemesi nedeniyle halen yapılamamıştır.

Birçok kez Alevi kurum yöneticilerinin devlet görevlileri ile ve hükümet kanadıyla temas kurmasına rağmen üç gündür saldırılar durmadığı gibi artarak devam etmiştir.

İbadethanelerimiz olan Cem Evlerimize  karşı yapılan saldırı gittikçe bir katliam provası halini almıştır.

Uygulanmaya çalışılan savaş politikasının Aleviler ve Cem Evleri üzerinden  yürütülmeye çalışıldığını görmekteyiz. Bu nedenle Gazi Cem Evimiz şu anda yoğun bir saldırı ve kuşatma altındadır. Gelinen noktada Gazi Mahallesi’nde daha büyük bir katliamın her an gerçekleşebileceğini ön görüyoruz. Tüm çabalarımıza ve girişimlerimize rağmen  olabilecek katliamın sorumlusu AKP hükümetidir.

ACİLEN TÜM KURUMLARIMIZA ÇAĞRIMIZDIR

Yarın 27.07.2015 Pazartesi günü saat: 11:00’da bulunduğumuz  İl Valilikleri önüne tüm Pirlerimizi, Mürşitlerimizi, Can’larımızı ve Demokratik Kitle Örgütlerini Cem Evlerimizi sahiplenmeye ve bu katliam planına karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

HACI BEKTAŞİ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEKLERİ

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLEİ

DEMOKRATİK ALEVİ DERNEKLERİ

HUBYAR SULTAN AKD

GARİP DEDE DERGAHI

YALINCAK SULTAN AKD







Fotoğraflar: @BaranTuncel