Yüksekova Haber müdürü, gazeteci Zeki Dara, Hakkari Valisi Yakup Canbolat'ın bulunduğu ortamda ayak ayak üstüne atarak oturduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Dara, karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Evrensel’in haberine göre Zeki Dara böyle bir gözaltı karşısında şaşkın olduğunu ve literatüre de böyle bir gözaltı sebebi kazandırdığını söyledi.

Yüksekova Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeki Dara, Kutlu Doğum etkinliğini izlemek üzere bir arkadaşıyla beraber etkinliğe gittiğini, uzun süren konuşmalar sırasında boş bulduğu bir yere oturduğunu söyleyerek “Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı konuşurken oldukça yorulduk. Dizimde de ufak bir sıkıntı var. O sırada boş bulduğum ve protokolün çaprazında, 5-6 metre uzağında bir yere oturdum. Telefonumu çıkarıp gündemde ne var diye Twitter’a bakınırken, bacak bacak üstüne atmışım. Bu bilinçli, kasıtlı ya da saygısızlık anlamında yapılan bir şey değil asla. Bir dakika içinde olan biten bir durumdur” dedi. 

‘SEN NASIL VALİNİN KARŞISINDA BACAK BACAK ÜSTÜNE ATARSIN?’

“Daha sonra yanıma üniformalı bir koruma geldi. ‘Sen nasıl Vali beyin karşısında ayak ayak üstüne atarsın, Kuran’a nasıl saygısızlık yaparsın’ dedi” diyerek gözaltına alınma anını anlatan Dara, ardından 3-4 kişinin gelip kendisini iteklemeye başladığını, bu sırada arkadaşlarının anlattığı kadarıyla Vali’inn koluyla ‘Dışarı atın’ anlamına gelen bir işaret yaptığını ve yaka paça dışarı çıkarıldığını anlattı.

Bu sırada ne olduğunu anlamaya çalıştığını anlatan Zeki Dara “Beni zırhlı aracın yanına götürdüler. Kimliği sordular çıkardım verdim ama tatmin olmadılar herhalde. Emniyetin farklı birimleri devreye girdi. Terörle mücadele geldi, farklı birimler geldi. Telsizden ‘alın’ diye anons geldi, sonra karakola götürüldük” dedi.

‘POLİSLER NE YAPACAĞINI BİLMİYORDU’

Karakolda polislerin de nasıl bir işlem yapacaklarını bilmediğini ve kendi aralarında “Talimat geldi de nasıl bir işlem yapsak acaba" diye konuştuklarını belirten Dara “‘Basına da yansımasın’ dediler. Ben de arkadaşları arayayım da haber yapmasınlar’ dedim ancak ben çıkana kadar haber olmuş bile” diyerek gözaltında yaşadıklarını anlattı.

Zeki Dara özellikle 6-7 aydır Hakkari’nin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını anlatarak “Her gün gözaltılar, operasyonlar yapılıyor, insanlar evinden dışarı çıkamayacak hale geldi. Bu da en son yansımalarından biri herhalde” diye konuştu.