Sokağa çıkma yasağının üç gündür devam ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde DİHA ve Gün TV muhabirlerini başlarına silah dayayıp darp ederek gözaltına alan özel harekat polisleri, buna engel olmaya çalışan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’i de, “Sen karışma, senin de kafana sıkarız” diyerek tehdit etmiş.

Gazetecilerin başına silah dayayan polislere engel olmaya çalışan ve gizli video kaydında “Yapma” diye bağıran HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de silahla tehdit edildiğini söyledi.

Diken'den Tunca Öğreten'e konuşan HDP'li vekil Yiğitalp, polislerin kendisine, “Sen karışma, senin de kafana sıkarız” dediğini aktardı.

AKP’nin, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin yüksek oranda oy aldığı bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulayarak adeta halkı cezalandırdığını savunan Yiğitalp, “Bu uygulamanın örneği 80’lerde bile yaşanmamıştı. Milletvekiline silah doğrultmanın, halka zulmetmenin mantıklı bir açıklaması olamaz” diye konuştu.

‘AKLIN VE MANTIĞIN DURDUĞU NOKTADAYIZ’

AKP’nin her türlü katliamı göze alarak 1 Kasım seçimlerine hazırlık yaptığını ve özel güvenlik bölgesi uygulamasıyla seçim sandıklarının taşınarak, HDP’ye oy çıkmaması için önlem alınacağını savunan Yiğitalp’e, YSK’nın sandıkların taşınması taleplerini reddeden kararını hatırlattığımızdaysa şu yanıtı aldık:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK’nın kararından sonra ‘Bundan sonra yaşanacaklardan YSK sorumludur’ dedi. AKP kazanmak ve iktidarını güçlendirmek üzere her yolu deneyecek. Siz bu soruyu mantık çerçevesinde düşünerek soruyorsunuz. Ancak aklın ve mantığın durduğu noktadayız şu an.”

Haberin tamamına gitmek için tıklayınız.