Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Tom Kankkonen “Diktatör olduğunuzu söyleyenler var” yönündeki sorusuna kızdı. Erdoğan, “Diktatörün olduğu bir ülkede bu soruyu sorabilir misin?” diye karşılık verdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Erdoğan, resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşmesinin ardından birlikte basının karşısına çıktı. Erdoğan, Ankara’daki terör saldırısının ülkeye karşı yapıldığını söyledi.

Saldırı sonrası protestoları eleştiren Erdoğan, “Yaralılara müdahale edilmeden Ankara’da, suçlu yarışına girenlerin, samimiyetsizlerin durumunu kaydettik. Kendilerince romantik kasım güzellemeleri yapanları izledik, henüz cenazeler kaldırılmadan iş bırakanlara milletçe şahit olduk. Televizyon ekranlarında, sosyal medyada milleti kışkırtan ve kalemini silah gibi kullananları gördük. Bu tutumların hepsinin terör örgütlerine hizmet ettiklerini vurgulamak istiyorum” dedi.



BU SORUYU SORAMAZDIN

Erdoğan, Finlandiyalı gazeteci Tom Kankkonen kendisine yönelik sorduğu, “Bazı vatandaşlar sizden korkuyorlar ve sizi diktatör olarak görüyorlar, ayrıca terör saldırısında devlet parmağı var diyorlar. İddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine kızdı. Kızgınlığı yüz ifadesine yansıyan Erdoğan, Türkçe konuşan gazeteciye hangi kurumdan olduğunu sordu.

Gazetecinin Finlandiya Radyo Televizyonu’ndan olduğunu söylemesinin ardından yanıt veren Erdoğan, “Diktatörün olduğu ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin Cumhurbaşkanı’nın ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Biz bunları hep sabırla karşılıyoruz. Yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçilmiş bir insanım” dedi.

BİZDEKİ ÖZGÜRLÜK AB’DE YOK

Türkiye’nin demokratik parlamenter sistem içerisinde özgürlüklerin sınırsız yaşandığı bir ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, “AB üyesi ülkelerin birçoğunda olmayan bu tür talepleri, bu tür etkinlikleri Türkiye’den çok daha etkin bir şekilde yapabilen ülke sayısı nadirattandır, yarışırız onlarla ve bunu iddiayla söylüyorum” değerlendirmesinde bulundu.