Van’ın Erciş ilçesinde haber takibi yaptığı sırada darp edilerek gözaltına alındıktan sonra tutuklanan DİHA Muhabiri İdris Yılmaz'ın, kaburgasının kırıldığı ve konulduğu cezaevinde tek kişilik hücrede tutulduğu öğrenildi

Erciş’de, 12 Kasım'da polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan ve ardından çıkarıldıkları mahkemece JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca ile birlikte tutuklanan DİHA Muhabiri İdris Yılmaz'ın, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tutulduğu öğrenildi. Bugün görüşmeye  giden ailesi ile sadece 3 dakika görüşmesine izin verilen Yılmaz, eşi ile ise görüştürülmedi. Ailesi, Yılmaz'ın maruz kaldığı polis şiddeti nedeniyle sağ kaburgasının kırıldığını, nefes alıp verirken zorlandığını ve revire gitmek için başvurmasına rağmen başvurusunun reddedildiğini aktardığını belirtti.

Gözaltına alındıktan sonra Erciş Devlet Hastanesi'ne getirilen yeğenine, polis baskısı nedeniyle darp raporu verilmediğini aktaran Yılmaz'ın amcası İshak Yılmaz, Yılmaz'ın sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi.

Kendisiyle birer dakika görüşebildiklerini ve sağlık durumundan kaygı duyduklarını belirten amca Yılmaz, yeğeni İdris Yılmaz'ın serbest bırakılması için gerekli bütün yollara başvuracaklarını söyledi. (DİHA)