12 Haziran milletvekili seçimlerinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde seçim zaferlerini kutlayan Bağımsız milletvekili adaylarının destekçilerine yapılan polis müdahalesi sonucu ağır yaralanan Hatice İdin’in, 18 günlük yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Uzmanlar, Hatice Ana’nın beyin ölümünün gerçekleşme nedeninin ilk müdahalesinin geç yapılması olduğunu söylüyor. Hatice İdin’in yakınları ise ilk müdahalenin yapılamamasını polis terörüne bağladı.

Silopi’deki seçim kutlamalarında ağır yaralanıp Batman Özel Dünya Hastanesine kaldırılan ve 18 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Hatice İdin’in kızı Akide İdin, annesinin hipertansiyon hastası olduğunu ve olaylarda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığını, polisin o sırada hastaneye saldırmaya başladığını, hastaneye onlarca gaz bombası attığını ve bu yüzden doktorların annesine ilk müdahaleyi yapamadığını söyledi.

Olayı polis terörü olarak değerlendiren Akide İdin “Olaylar esnasında hastane polis ablukasına alındı. Annem Silopi Devlet hastanesinden adeta kaçırılarak Cizre devlet hastanesine getirildi. İl müdahale ancak Cizre’de yapılabildi. 2 saat geç yapılan müdahalenin ardından Batman’a sevk edildi. Olay polis teröründen başka bir şey değil” dedi.

‘TEK SORUMLU AKP’NİN POLİSİDİR’

Hatice İdin’i ziyaret etmek için Batman’a gelen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Nursel Aydoğan da olayı polisin gaz terörü olarak değerlendirdi. Aydoğan, “Anne yaralandıktan sonra aldığı darbeler ve hipertansiyon hastalığı yüzünden beyin kanaması geçiriyor. Anne Silopi Devlet hastanesine kaldırılıyor. Polisin müdahalesinin hastaneye kadar da devam etmesi olayın terör boyutunu ortaya çıkarıyor. Polisin hastaneye gaz bombaları atması, hastane camlarını kırması yüzünden ilk müdahale yapılamıyor” diyerek Hatice İdin’in beyin ölümünün gerçekleşmesinin sorumlusu olarak polisi gösterdi.

Aydoğan “AKP polisi insanları hedef alan gaz bombası terörüne başvurmuştur. Polisin hastaneye saldırısı olmazsa annemiz yaşayacaktı” dedi.

EVRENSEL