İstanbul Galatasaray Meydanı’nda Silvan'a destek ve Paris'teki katliamı kınamak için eylem düzenlendi. HDP milletvekilleri, kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eylemde, kitle kendi güvenlik önlemini aldı. Eyleme katılanların tek tek üzeri arandıktan sonra alana girmesine izin verildi.

"Kobanê, Suruç, Ankara, Beyrut, Paris İŞİD katliamlarını lanetliyoruz, arkasında ki güçleri tanıyoruz" ve "Diren Silvan İstanbul seninle" pankartları açıldı. Çok sayıda dövizin taşındığı eylemde, sık sık Silvan direnişine destek sloganları atıldı.

Evrensel’de yer alan habere göre, TTB, TMMOB, DİSK ve KESK adına konuşan Samet Mengüç, devletin Silvan'dan sonra Nusaybin'i hedef aldığını ifade ederek, Türkiye'nin Kobanê sürecinde safını çok iyi belirdiğini ve "Ben İŞİD ile komşu olacağım dediler" diye kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın yüzde 50'sini karşısına alamayacağını vurgulayan Mengüç, "Silvan'da bir halk esir alındı. Ne kadar zalim olurlarsa olsunlar ama olgunun içinde halk varsa zafer halkın olur" diye konuştu.

HDP Milletvekili Hüda Kaya ise "Hepimiz bir kırılma noktasındayız. Kara bir tümel ile karşı karşıyayız" dedi. Silvan'daki izlenimlerini de aktaran Kaya, "12 gün boyunca bir cehennemi yaşarken bir Silvanlı çıkıp da askere, polise 'siz iyi ki geldiniz, geldiğinizden memnun olduk' dediğini duymadık. Orada bir işgal var. Polis, asker halkın orada evlerini yakıyor. Bizde Silvan'da yaşadık. Birisi çıkıp tekbir getiriyor, diğer tüm polis ve askerler koro halinde 'Allahu Ekber' diyerek saldırıya geçiyor. Bu devlet ne zamandan beri bunu kendi halkına yapıyor?" diye sordu.

Ayşe Gökpınar'ın okuduğu ortak basın bildirisinde ise şunlara değinildi: “Silvan ne yana düşer? Hangi coğrafyanın doğusuna, hangi kalbin ıssızına? Yüreklerin kulakları sağır. Bir kent, bir halk günlerdir abluka altında; tıpkı Filistin halkının Siyonist İsrail devletine direndiği gibi, tankıyla topuyla, özel harekat timleri, kobra helikopterleri ve savaş uçaklarıyla saldıran Saray rejimine karşı direniyor. Yazılı ve görsel medya yine üç maymunu oynuyor. Savaş çığırtkanları iş başında. Riyakarlıkta sınır tanımayan bir iktidar var karşımızda. Filistin halkının uğradığı zulme göstermelik de olsa tepki gösterenler, Mısır'da Mursi için, Esma için feryat figan edenler, söz konusu Kürt halkı olduğunda, dönüp dönüp andıkları ecdatlarının kanlı kılıcını kuşanıyorlar. Daha dün Esad'ı 'kendi ülkesini bombalayan bir hükümet meşru değildir' diyerek lanetleyenler, bugün Silvan'da karadan ve havadan halkın üzerine bombalarla ölüm ve zulüm yağdırıyor. “Paris'de dün yaşanan saldırıların da protesto edildiği eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.