Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi gençler, Pazar günü başlayacak zirvede yer alacak liderleri, yüzlerine taktıkları maskelerle protesto etti. Yüzlerine maske takan yaklaşık 10 öğrenci Attalos Heykeli önünde tiyatro oyunu sergiledi. Liderlerin kendi aralarında geçen diyaloglarını esprili dille aktaran öğrenciler son günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan gafı da tiyatroda canlandırdı.

Oyunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taklidini yapan Güneş Aytaç, canlandırmasında 'Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği, bu örgütle aralarında 360 derece fark olduğu' gafını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maskesini takan Hüseyin Cebir’in de sürekli Başbakan Davutoğlu'nun gaflarını düzeltmesi dikkat çekti.

Tiyatro bittikten sonra "Emperyalistler 6.filoyu unutmayın. G-20 dağılacak" pankartını açan Kolektif üyesi gençler, daha sonra açıklama yaptı. Açıklama yapan Barış Çetin, "Bizler gençlik olarak emperyalistlerin dünyayı sömürmesine, talan etmesine, insanlığı katletmesine izin vermeyeceğiz. Gençliğin son sözü G-20 dağıtılacak" dedi.

Açıklama ardından kapalı yolda pankartla bir süre yürüyen gençler, "6. filoyu unutmayın" sloganlarıyla dağıldı.