Gülen Cemaati’ne mensup olduğu ileri sürülen polislere yönelik ‘paralel’ operasyonları önceden bilen Twitter fenomeni fuatavni yarın (12 Aralık Cuma günü) Cemaat’e karşı kapsamlı operasyon başlatılacağını yazdı.

fuatavni’nin açıkladığı gözaltı listesinde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenleri dahil 150’ye yakın gazeteci de var. Muhalif basın ve merkez medya da Cemaaat’e yönelik operasyon kapsamında.

İSTANBUL’DAKİ OPERASYONUN MERKEZİ ZİR VADİSİ VE POYRAZKÖY KAZILARI

diken.com'un derlediği fuatavni'nin açıklamalarına göre, Erdoğan'ı 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının gündemdeki yerini koruması, kamuda torpil iddiaları, ‘Ak Saray’a yönelik eleştiriler ve ekonomideki olumsuz seyir harekete geçirdi. fuatavni, Ergenekon davası kapsamına alınan Poyrazköy ve Zir Vadisi kazılarını gerçekleştiren polis ekibinin operasyonun merkezinde yer alacağını savundu.

PKK tarafından ‘zamanı geldiğinde kullanılmak üzere’ İstanbul’un çeşitli noktalarına gömülen bomba ve silahları emniyetçiler koydu denilecek” iddiasını dile getiren fuatavni’ye göre, gizli tanık yapılan bazı polis memurları şimdiden bu yönde ifade verdi.

EKREM DUMANLI DAHİL ZAMAN GAZETESİ’NİN NEREDEYSE YARISI LİSTEDE

fuatavni, Poyrazköy ve Zir Vadisi kazılarını haber yapan Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu ve Emre Uslu’yla birlikte, Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin de gözaltı listesinde olduğunu öne sürdü.

Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi’nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde” diyen fuatavni, Ankara’daki başbakanlık ofisine böcek koyduğu iddia edilenlere yönelik operasyon kapsamında 147 kişinin gözaltına alınacağını yazdı.

MUHALİF BASIN VE MERKEZ MEDYA DA OPERASYON KAPSAMINDA

Operasyonun üçüncü ayağında Malatya’da Hürkuş ve Zirve Yayınevi katliamı dosyasında görev alan 47 polisin gözaltı listesinde olduğunu idddia eden fuatavni, “Cemaat’le birlikte muhalif basın ve merkez medya da operasyon kapsamına dahil edildi” diye yazdı.