Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Şubesi’nde görev yapan ancak son bir yıl içerisinde farklı birimlerde görevlendirilen 20’yi aşkın polisin ’usulsüz dinleme’ yaptıkları iddiasıyla haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından gözaltına alınması kararlaştırıldı.

FUAT AVNİ YAZDI

AKP-Gülen Grubu koalisyonu bozulduktan sonra twitter üzerinden Erdoğan'a "Tiran" diye seslenen, Fethullah Gülen Grubu’ndan yana açıklamalar yaparak, Gülen Cemaati'ne yönelik düzenlenen operasyonları nceden haber veren Twitter fenomeni Fuat Avni, operasyon yapılacağını gece yarısı Twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon başladı ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ilk ışıklarıyla birlikte gidildi.

GÖZALTI SAYISI 20'NİN ÜZERİNDE

Kentin çeşitli semtlerinde halen operasyonlar devam ederken, gözaltına alınacak kişi sayısının 20’nin üzerinde olduğu bildirildi.

Gözaltına alınmalarının ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen eski istihbaratçıların, görev yaptığı dönemlerde 'usulsüz dinleme' yaptıkları iddiasıyla sorgulanacakları öğrenildi.