Fransa vatandaşlarının da aralarında bulunduğu bir grup, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde Charlie Hebdo Dergisi'ne yapılan saldırıyı protesto etti. Grupta CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gazeteci Cengiz Aktar da yer aldı.

Radikal'de yer alan habere göre, grup adına açıklama yapan Cengiz Aktar; " Öldürülen dört çizerden 'Charb, Charlie Hebdo'nun genel yayın yönetmeniydi. 'Charb'un son karikatürünü size hatırlatmak istiyorum. Karikatürü aynı şiir gibi tasvir etmek kolay değildir. Hrant Dink'in son yazısı da benzer bir yazıydı. Biliyorsunuz Hrant ölüm tehditi altındaydı ve son yazısında güvercinlerden bahsediyordu. 'Bu halk güvercinlere dokunmaz biliyorum' diyordu" dedi.

Aktar, "Sivilleri öldüren namertler. Ama yaptıklarını daima bir üst akılla ya da bir kutsalla meşrulaştırırlar. 'Charb, Wolinski, Gabue, Tignous, dün Hrant işte onların bu ezberlerini bozanlardır. İşte yazan çizen ve konuşanların bu arayışı ön cephesinde yer aldığını görüyoruz. Onlar hala oradalar. Devam edeceklerdir. Biz de onlarla birlikte devam edeceğiz, emin olun" şeklinde konuştu.

"BUNLARI EN AZ BU KATLİAMI YAPANLAR KADAR KINIYORUM"

Fransa'da yaşanan saldırının acısını yaşadığını belirten Sezgin Tanrıkulu ise, "Benim içimi acıtan ve daha çok karşı çıktığım konu şu; Bu katliama amalı, fakatlı, cümlelerle meşruluk zemini yaratmaya çalışan zihniyetler ve kişilerdir. Ben bunları en az bu katliamı yapanlar kadar kınıyorum" dedi. Grup açıklamanın ardından ölenler anısına saygı duruşunda bulundu.