Germanwings uçağının düşmesinin ardından bazı havayolu şirketleri kokpitte her zaman iki kişinin bulunması şartını getiren yeni kuralları uygulamaya koydu.

Fransız savcıların Germanwings uçağının düşmesinden kopilotu (yardımcı pilot) sorumlu tutmasıyla havayolu şirketleri kokpitler için kuralları sertleştirmeye başladı.

Financial Times’ın haberine göre, bundan sonra kokpitte her zaman iki kişinin bulunması şartını getiren yeni kuralları ilk uygulamaya koyanlar arasında Easyjet, Norwegıan, Monarch, Emirates ve air canada bulunuyor. Easyjet, bu kararı İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi’yle yaptığı görüşmenin ardından aldı.

İngiliz Sivil Havacılık Dairesi’nden Richard Taylor, kokpitten bir kişinin ayrılması halinde, kabin görevlilerinden birinin kokpite geçebileceğini kaydetti.

Fransız savcılar, Germanwings kazasında kopilotun uçağı neden inişe geçirdiğini henüz bulamadıklarını söyledi. Kopilot ses kayıtlarında bir kelime dahi etmezken, sadece soluk alıp verişinin duyulduğu ifade ediliyor. (Milliyet)