Frankfurt Kitap Fuarı’nda Aslı Erdoğan’a özgürlük istendi. 68’inci Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı. Bu yıl ki teması “Düşünce özgürlüğü için yürütülen mücadele” olan fuarın açılışında kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu’nda yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan yazar Aslı Erdoğan’ın cezaevinden kaleme aldığı mektup okundu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un ise fuarın açılışında yaptığı konuşmada Aslı Erdoğan ve tutuklu diğer yazarlarla tam dayanışma içinde olduklarını söyledi. Schulz tutuklu yazarların serbest bırakılmasını istedi.

Erdoğan mektubunda “Nasıl olacağını bilemesem de edebiyat her zaman diktatörlerin üstesinden gelmeyi başardı. Beton duvarlar ve dikenli tellerin ardından sizlere haykırıyorum.Vicdan ülkemde ayaklar altına alınıyor…ve hakikati katletmeye çalışıyorlar” diye seslendi.

68’inci Uluslararası Kitap Fuarı’na bu yıl yaklaşık yüz ülkeden 7 binin üzerinde katılımcı bulunuyor. 19-23 Ekim tarihleri arasında yaklaşık altı yüz yazarla 4 bin etkinlik yapılması planlandı.