Merzifon'daki birliğinden firar edip, IŞİD ile savaşmak için Kobani kentine giden ve bunu Twitter'dan duyuran asker dönüşte tutuklandı.

Ailesi Erzurum'un Tekman İlçesi'nden İzmir'e göç eden Servet Ö., Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde zorunlu askerliğini yaptığı sırada askeri birliğinden firar edip, IŞİD ile savaşmak için Kobani kentine gitti. Firarını ve Kobani'ye gittiğini de Twitter hesabından "Tekmanlı S.Ö.: Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 aylık askerken firar edip YPG'ye katıldım" diye duyurdu. Kobani'de 3 ay savaştıktan sonra İzmir'e dönen Servet Ö., polisler tarafından yakalanarak askeri birimlere teslim edildi, ardından da tutuklandı.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Radikal’de yer alan habere göre, askeri makamların başvurusu üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından Servet Ö. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bu karar tüm polis ve jandarma birimlerine gönderildi. Ancak bu sırada Servet Ö., Twitter adresinden 'Tekmanlı S.Ö.: Amasya Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 8 aylık askerken firar edip YPG'ye katıldım' diye yazarak firarını ve Kobani'de savaştığını duyurdu.

Kobani'de YPG saflarında savaşanlara yönelik bazı gazetelerde yapılan haberlerde, Servet Ö.'nün yaptığı açıklamaların yer aldığı araştırmalarda ortaya çıktı.

3 AY SAVAŞTI

Kobani'deki YPG saflarında, IŞİD güçlerine karşı 3 ay savaşan Servet Ö.'nün, ardından buradan ayrılıp yine Suruç üzerinden Türkiye’ye girip, tekrar İzmir'deki ailesinin yanına döndüğü saptandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, aldıkları istihbaratları değerlendirerek harekete geçti.

Buca İlçesi'ndeki adresi tespit edilen Servet Ö. yakalandı. Askeri yetkililere teslim edilen Servet Ö., Ankara'ya gönderildi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin kararıyla tutuklandı.