CHP tarafından organize edilen 3 gün sürecek ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ yürüyüşü, Ordu’da yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile başladı.

İl merkezinde Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan CHP’liler ve fındık üreticileri Giresun’a yürümek için bir araya geldi. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri, CHP’liler ve fındık üreticileri katıldı.

‘BORÇLARINI KAPATAMIYOR’

Üreticinin mağdur olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şöyle konuştu:

“Üretici sayın bakanın 8.75 lira olarak açıkladığı maliyetin altında fındığını 7.5 liradan satmak durumunda. Üreticimiz 1 yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Maalesef bir yıl emek verdiği ürünüyle şu anda borçlarını dahi kapatamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor, üniversiteye gönderemiyor. Ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inanıyorum ki üretici ürününe sahip çıkacak ve biz hep birlikte fındık için yürümeye devam edeceğiz”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Adalet Kurultayı’nda çiftçilerin sorunlarının da konuşulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Ordu’nun, Giresun’un  değerli milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, oradan gelen vatandaşlar fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdiler. Sayın Genel Başkanımız sürekli Türkiye’nin gündeminde, bunu bölgenin tüm milletvekilleriyle birlikte tutmaya çalışıyor. Türkiye’de artık siyasetin insanların arasına girmeye, ayrıştırmasına izin vermeden, kimin derdi, kimin sorunu varsa onun yanında olma sorumluluğumuz var.”

(Kaynak: Gazete Duvar)